Árak

 

 

CRANIOSACRALIS BIODINAMIKUS          13.000 Ft / 1 óra 

RAINDROP ILLÓOLAJOS KEZELÉS          15.000Ft /  1óra 

TALP / VÁLL -és ARC MASSZÁZS                                       8.000Ft /      30 perc

+ életmód- és lelki tanácsadás minden tipusú testkezeléshez tartozik

 https://www.facebook.com/pezsgoforras/?view_public_for=464904433601005 

 

https://www.facebook.com/esszencialisolajok/?ref=bookmarks 

2019. ÉVI BÉRLET - és TERÁPIÁS CSOMAGOK 

a.  3 alkalmas csomag         (39.000 Ft értékű) 30.000 Ft

b. 5 alkalmas        "             (65.000 Ft értékű) 50.000 Ft.

c. 10 alkalmas       "             (130.000 Ft érték) 100.000 Ft

 

 

 mozgásszervi betegségeknél egyéni -és kis csoportos (max. 3fő-ig) l

TAICHI MOZGÁSTERÁPIA      ÁR: 7.000 Ft/2 óra /fő

  

integral TAICHI edzések:      3.000 Ft / 2óra

aromaTaichi flow gyakorlás:  3.000 Ft / 2 óra

ESEMÉNYNAPTÁRBAN aktuális időpontok!

 

 

 

 

 

integral TAICHI MOZGÁS

      

ITC (integral TaiChi ) Jótékony hatásai:

 • Megerősíti az immunrendszert, csökkenti a stressz által okozott problémákat
 • Egyensúlyt teremt a szerveink között
 • Erősíti a szívet és a keringési rendszerünket
 • Javítja a gerincünk rugalmasságát és az izmaink, szöveteink ellazulását
 • Félelem nélküliek, nyitottabbak, udvariasabbak és kedvesebbek leszünk.
 • Kinyitja a beszűkült látásmódunkat egy szélesebb állapot felé
 • Átalakítja a negatív gondolatainkat, így érzelmi stabilitást érhetünk el
 • Jóságot, szeretetet és örömet teremt a szívünkben
 • Segít a hangunkkal és tüdőnkkel kapcsolatos problémák megoldásában; megnyitja kreativitásunkat
 • Maximalizálja és harmonizálja a belső energiáinkat, megnyitja a test energia csatornáin levő blokkokat,így segítve a mindennapi életünk tudatosságát

Az Integral Taichi így egy teljes módszert nyújt számunkra ahhoz, hogy a mindennapokban elegendő energiánk legyen, megtanít minket a stressz és különféle érzelmi állapotok kezelésére, testünk tudatos kezelésére és végső soron egy harmonikus, egészséges, szeretetteljes életre.

 

Az Integral Taichi általános filozófiája

Az eredeti állapot, – avagy a Tai-Chi – az az állapot, amelyben az energiánk szabadon, akadálytalanul áramlik, összekapcsolva Eget és Földet. Az érzelmi terhelésekre, stresszes állapotoknak köszönhetően ez az energia elakad. Az Integral Tai Chi ennek az eredeti energiaállapotnak a visszaállítását célozza meg. Gyakorlás során csökkentjük a stresszt, helyreállítjuk az egészséget, az életerőt és a belső jóllétet, erősödik az immunrendszerünk és megerősödnek a szerveink is. Az Integral Taichi filozófiája a jóga, taichi, chikung energetikai rendszerét egyesítette egybe, amely alapján egy formailag egyszerűbb, de mégis nagyon hatékony módszert ismerhetünk meg. A fő formai része 10 alapmozdulatsorból áll (CK10), amire rávezetésképp a gyakorlók először az Integrál Taichi Flow-val(CK10 Flow) ismerkednek meg, amely tartalmazza a CK10 formáit, de egy összekapcsolt, lágyabb mozdulatsorban.
A CK10FLOW gyakorlatsor rugalmassá teszi a testet, erősíti a mélyizmokat, nyújtja a szöveteket, így elősegíti a belső energia könnyed áramlását a testben, állóképességet növeli, segíti a két agyfélteke összekapcsolását, ezáltal nagyobb testtudatosságot eredményez. Az Integrál Taichi gyakorlások 3 hónapos ciklusokban történnek, amelyben egyre mélyebben tanuljuk meg a formákat, összekapcsolva a légzéssel és tudati tartalmakkal.

A CK10 gyakorlatsor: A „C” a kínai Chien szóra utal – jelentése: első mozdulat, ami az eget szimbolizálja, míg a „K” a Kun szó első betűje – jelentése: utolsó mozdulat és a földet szimbolizálja.A kezdet és a vég között még 8 másik gyakorlat van, melyek a béka, a bivaly, a daru, a sárkány, a főnix, a tigris, a pillangó és a teknős. A Chien vagy Ég az univerzum Yang oldalát képviseli, a Kun vagy Föld pedig a Yint. A Shr Ling – hatékony dolgot jelent és reprezentálja a formákat az Ég és Föld között.

Az egyes gyakorlatok összeköthetők a test energiaközpontjaival, a csakrákkal. A Chien reprezentálja a korona csakra fölötti csakrákat, a Kun a gyökér csakra alattiakat, a Shr Ling pedig azokat a csakrákat, melyek az 1-es és 7-es csakra között helyezkednek el. Vagyis a CK10 összefogja a gerincünk vonalában elhelyezkedő összes energiaközpontot. A gyakorlatok során az egyes csakrából emeljük fel és alakítjuk át a belső energiánkat (chit).

Az Integral Taichi ugyanúgy a taichiból ismert 3 Dantienben átalakítja az energiánkat.

Dantien= elixír mező

 • Alsó Dantien-köldök alatt kb.3 ujjnyira. Ez a Jing(született chi) lakhelye
 • Középső Dantien-Köldök felett 4 ujjnyira(taoista megközelítésben) vagy a szív csakránál
  (buddhista megközelítésben)-Chi (emberi érzelmek, örömérzet) lakhelye
 • Felső Dantien-szemöldök között-Shen ( szellem) lakhelye
   

egy szakember véleménye az integrál TaiChi-ról

Dr. Barta Zsuzsanna Ildikó
reumatológus és mozgásszervi rehabilitációs főorvos

Bal térdem időszakos terheléses fájdalma és mozgáskorlátozottságot okozó duzznata, mérsékelt bal combizomgyengség, néha előforduló egyensúlyvesztés, kettős ívű gerincferdülés, miatt kezdtem el az intergal thai chi edzéseket.
Már két alkalom után a térdfájdalom elmúlt,  duzzanat megszűnt, az egynesúlyom elkezdett javulni.Az ötödik, hatodik alkalom után már nem féltem egyformán terhelni mindkét lábamat és a combizomat is erősebbnek éreztem.
Az integaral thai chi edzések hatásaként nemcsak a mozgásszervi  panaszok, egyensúly, rugalmasság tartós és gyors javulását észleltem, hanem lélekben is jelentős változásoskat tapasztaltam.Sokkal nyugodatbb, türelmsebb, vidámabb és teherbíróbb lettem, stressztűrőképességem is lényegsen javult.
Kornélia kiváló edző, hiszen minden edzés gyakorltait az éppen aktuálisan jelen lévők testi- lelki problémája alapján, évszaknak megfelelően állítja össze, nagyon nagy empátiával tud figyelni a csoport minden egyes tagjára, értékes és lénygeretörő útmutatásaival könnyen rávilágít a gyakorlatok helyes kivitelezésének módjára.

Véleményem szerint az intergal thai chi kiváló  módszer a térd vagy Av-i ízületek sérülése utáni fájdalmas mozgáskorlátozottságának enyhítésére, az ízületi helyzetérzés
 " propriocepció", az egyensúly, a rugalmasság, javítására, az izomerő növelésére.
( ez egybecseng a számos  orvosi kutatás eredményeivel)
Ugyanakkor nemcsak a tesi egyensúlyvesztést tudja korrigálni, hanemhozzájárul egy erős és stabil lelki egyensúly, jobb stressztűrés, nagyobb önbizalom kialakításához is.
Az integral thai chi egy dinamikus, de ugyanakkor meditatív sport,  mely rendszres végzése kíválóan alkalmas a testi-lelki  egészségünk megőrzésére,ugyanakkor hatákony rehabilitációs módszer mozgásszervi problémák esetén. Minden korosztály számára élvezetes lehet.

Dr. Barta Zsuzsanna Ildikó
reumatológus és mozgásszervi rehabilitációs főorvos

CRANIOSACRALIS BIODYNAMIC Terápia

Bejelentkezés: Kis F. Kornélia +3670 4213348  
A craniosacralis biodynamikus terápia testi- fizikai egészséged mellett, lelki-szellemi fejlődesedben is segítő gyengéd módszer! A nyugalmi állapotokban a test önszabályozó erői aktiválódnak, egész rendszered regenerálódik és megerősödik. Sokrétü és számos előnye mellett pihentető, nyugtató és frissítő hatással bír. A kliens megnövekedett vitalitást és energiát érezhet, ugyanakkor a belső nyugalma elmélyül. Ez a terápia maximálisan támogat abban, hogy felhasználd saját rendszeredben testi-lelki-szellemi egészségmintáid minden elérhető erőforrását.
A nyugalmi állapotok fiziológiai előnyei: -stressz, szorongás csökkenése -immunrendszer erősítése, támogatása -fokozza a mozgást szöveti és folyadékok színtjén -csökkenti a lázat -segít a várandósság idején -helyrehozza a poszt-tramumás streszt, sokk állapotokat /pl .baleset, műtét stb. után / -jó hatással van a hiperaktivitásra -izületi gyulladás, ödémás végtag esetén elősegíti a folyadékok áramlását
"An entire embryo fits inside one tear drop. The blueprint is whole. I think the word "embryo" should mean "wholeness". And yet the embryo has persona, the expression of a unique individual. The power of your maturity and your destiny is complete inside this drop and yet we may never realize, until maybe the very moment that we die, that we have been living inside this drop and its movement has been expressing us and that our whole life has been a continual growth inside this drop." - Dr. James Jealous

A  biodinamikus craniosacralis terápia is egy olyan segítő testkezelési mód, mely visszavisz forrásodhoz. Belső óceánodban egyensúly és öröm, testedben jó otthonra lelni! "A Dinamikus nyugalom egy esszenciális élő csend. Minden forma megjelenésének talaja, egy ősi eleven tudatosság. Az egységes Egész, mely jelen van minden energia és erő megjelenésében. Minden létező állandóan és örökre része ennek az egységes Egésznek...egy kapu, melyen keresztül mély, spirituális folyamatokat lehet megtapasztalni...-"   Bejelentkezés, időpontegyeztetés: + 36 70 4213348

    

https://www.facebook.com/pezsgoforras/ 

A biodinamikus cranio arra az elvre épül, hogy a test akkor egészséges, ha az “ÉLETET ADÓ LÉLEGZET” BREATH of LIFE (amit élet energiának, élet erőnek is neveznek KI, CHI) szabadon áramlik a testben. Ez a megértés eredendően Dr. Sutherland nevéhez és munkásságához, kutatásaihoz, tapasztalataihoz köthető. Az újabb tudományos vizsgálatok bizonyították azt, hogy az emberi test megőrzi szövet-memóriájában az eddig átélt fizikai és érzelmi események lenyomatát. Az érzelmileg kellemetlennek minősített emlékek nyomán a craniosacralis rendszerben is blokkok alakulhatnak ki. E blokkok miatt az agyi-gerincvelői folyadék egyenetlenül áramlik a craniosacralis rendszerben, és ez krónikus betegségek kialakulásához vezethet. A kezelés alatt a test képes föloldani a szövetekben lévő blokkokat. A blokkot okozó trauma-emléknyom a tudattalanból felkerülhet az éber tudatba, így feldolgozhatóvá és feloldhatóvá válva. A kezelés alatt alkalmazott mozdulatok gyengédek, finomak. Alig érezhető nyomást, finom érintést használ a kezelő miközben figyeli a test folyamatait és követi azt.  A kezelt érezheti az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának gyengéd hullámzását a testben, mint egy hullámot, amely az idegrendszer lenyugvásával jár együtt. 

     

Kimondottan javasolt: hiperaktivitás, fókusz hiány, hát-derékfájás, lumbágó, isiász, asztma depresszió, kimerültség, vérnyomás problémák (alacsony-magas) hormonális zavarok-menstruációs panaszok hallásproblémák- migrén Krónikus fáradtság- Légzési panaszok koncentrációs és tanulási nehézségek, alvászavarok, emésztési problémák, dadogás -növési fájdalom fogcsikorgatás, állkapocs problémák pánikbetegség, baleseti sokk esetén betegségekből való felépülésnél -kismamáknak minden állapotukban- gyermekeknél segíti a testbe megérkezést -gyerekek-felnőttek mindenfajta pszichés eredetű problémájának megoldásában segít a test mindenfajta harmonizálására.
     

https://www.facebook.com/pezsgoforras/ 

Az Integrált Craniosacralis Biodinamika egy olyan mély gyógyulási folyamat, amely hatással lehet a betegség mélyen őrzött mintáira –mind fizikai, mind lelki értelemben – amelyeket életünk során felhalmozunk sérülések vagy megbetegedések miatt, és testünk szöveteiben, sejtjeinkben tárolunk, ezzel egészségtelenséget és működési zavarokat teremtve. A biodinamikus megközelítés alkalmazása lehetőséget ad ezeknek a korlátozó és ellenálló mintáknak az átalakítására alapvető szinten, melynek során megszűnhet a betegség és helyreállhat az egészséges állapot. A Biodinamikus Craniosacralis kezelés alatt a test természetes mozgásait követjük és figyeljük a különféle alakuló folyamatokat éber figyelemmel. A kezelő az ÉBER FIGYELMET, TISZTA SZÁNDÉKOT és KÖVETÉST alkalmazza minden esetben. Mivel nem manipuláljuk a gyógyulási folyamatot, hanem követjük a fellépő változást, a mozgást, a lazulást érzékelve és segítve történik a kezelés, így ez egy teljesen biztonságos módszer, amellyel újszülötteket és súlyos betegeket is kezelhetünk.

                                                                                                           

Néhány példa a hatékonyságára:                                                                       

Hat a központi idegrendszerre, így hatékonyabbá válik annak tápanyagfelvétele, ami miatt a testi funkciók is (hiszen az idegrendszer által vannak irányítva) hatékonyabbá válnak. -Az izmok ellazulása révén mozgásszervi panaszok javulhatnak, de ideg-becsípődéses tünetek is megszűnhetnek. -Beindul egy salaktalanítás, a nyirokkeringés élénkül -Mivel a kranioszakrális rendszer szoros kapcsolatban áll a vérkeringéssel is, ezért azt is szabályozza, így csökken az agy- és szívinfarktus veszélye. -Támogatja az autonóm idegrendszer egyensúlyát, így elősegíti a stressz és a külső ingerek feloldódását, feldolgozását. A terápia végével, ha szükséges a páciens egyénre szabott további gyakorlatokat kap, amelyek elősegítik a hatékonyabb gyógyulást. Kisbabák esetén már az első kezelés után jelentős változás állhat be: -nyugodtabbak lettek -jobban alszanak -jobban fókuszálnak egy dologra A kezelés általában 1 órás időtartamú és ruhában, halk zene mellett történik. A kezelt állapota és változásra való készsége határozza meg a kezelés alkalmainak szükségességét. Már 2-3 alkalom után jelentős változás érzékelhető, általában 6-10 kezelés alatt történik a teljes változás.


Eseménynaptár

  Hétfő: 09:00 - 19:00

  Szerda: 09:00 - 19:00

  Péntek: 09:00 - 19:00

Kapcsolat

SPIRIT KÖZPONT
1023 Budapest,
Árpád fejedelem útja 3-4.

Tel: +36 70 421 3348
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kis F. Kornelia
shiatsu/cranio Therapist
ITC instructor

 

Fontos információk

FontosA képzések / workshopok regisztrációhoz kötöttek, amit e-mail-en igazolunk vissza!

FontosFontos! Telefonos egyeztetéssel bejelentkezés szükséges az összes terápiára, kezelésre!

Rólunk mondták

Minden alkalom hihetetlen hatással van rám. 4 gyerekes anyukaként fáradtan érkezem és nyugalommal, energiával feltöltődve távozom. A nyugalmat pedig a mindennapi gyereknevelésnél kiválóan hasznosítom. Kornélia rendkívül kedves, figyelmes, odaadó személyiség. Ajánlom nemcsak kismamáknak, anyukáknak hanem minden feltöltődni vágyó embernek.
Szabados Mónika