CRANIOSACRALIS BIODYNAMIC Terápia

A  biodinamikus craniosacralis terápia is egy olyan segítő testkezelési mód, mely visszavisz forrásodhoz. Belső óceánodban egyensúly és öröm, testedben jó otthonra lelni! "A Dinamikus nyugalom egy esszenciális élő csend. Minden forma megjelenésének talaja, egy ősi eleven tudatosság. Az egységes Egész, mely jelen van minden energia és erő megjelenésében. Minden létező állandóan és örökre része ennek az egységes Egésznek...egy kapu, melyen keresztül mély, spirituális folyamatokat lehet megtapasztalni....-részlet BSCT jegyzetből-"   Bejelentkezés, időpontegyeztetés: + 36 70 4213348

    

https://www.facebook.com/pezsgoforras/ 

A biodinamikus cranio arra az elvre épül, hogy a test akkor egészséges, ha az “ÉLETET ADÓ LÉLEGZET” BREATH of LIFE (amit élet energiának, élet erőnek is neveznek KI, CHI) szabadon áramlik a testben. Ez a megértés eredendően Dr. Sutherland nevéhez és munkásságához, kutatásaihoz, tapasztalataihoz köthető. Az újabb tudományos vizsgálatok bizonyították azt, hogy az emberi test megőrzi szövet-memóriájában az eddig átélt fizikai és érzelmi események lenyomatát. Az érzelmileg kellemetlennek minősített emlékek nyomán a craniosacralis rendszerben is blokkok alakulhatnak ki. E blokkok miatt az agyi-gerincvelői folyadék egyenetlenül áramlik a craniosacralis rendszerben, és ez krónikus betegségek kialakulásához vezethet. A kezelés alatt a test képes föloldani a szövetekben lévő blokkokat. A blokkot okozó trauma-emléknyom a tudattalanból felkerülhet az éber tudatba, így feldolgozhatóvá és feloldhatóvá válva. A kezelés alatt alkalmazott mozdulatok gyengédek, finomak. Alig érezhető nyomást, finom érintést használ a kezelő miközben figyeli a test folyamatait és követi azt.  A kezelt érezheti az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának gyengéd hullámzását a testben, mint egy hullámot, amely az idegrendszer lenyugvásával jár együtt. 

     

Kimondottan javasolt: hiperaktivitás, fókusz hiány, hát-derékfájás, lumbágó, isiász, asztma depresszió, kimerültség, vérnyomás problémák (alacsony-magas) hormonális zavarok-menstruációs panaszok hallásproblémák- migrén Krónikus fáradtság- Légzési panaszok koncentrációs és tanulási nehézségek, alvászavarok, emésztési problémák, dadogás -növési fájdalom fogcsikorgatás, állkapocs problémák pánikbetegség, baleseti sokk esetén betegségekből való felépülésnél -kismamáknak minden állapotukban- gyermekeknél segíti a testbe megérkezést -gyerekek-felnőttek mindenfajta pszichés eredetű problémájának megoldásában segít a test mindenfajta harmonizálására.
     

https://www.facebook.com/pezsgoforras/ 

Az Integrált Craniosacralis Biodinamika egy olyan mély gyógyulási folyamat, amely hatással lehet a betegség mélyen őrzött mintáira –mind fizikai, mind lelki értelemben – amelyeket életünk során felhalmozunk sérülések vagy megbetegedések miatt, és testünk szöveteiben, sejtjeinkben tárolunk, ezzel egészségtelenséget és működési zavarokat teremtve. A biodinamikus megközelítés alkalmazása lehetőséget ad ezeknek a korlátozó és ellenálló mintáknak az átalakítására alapvető szinten, melynek során megszűnhet a betegség és helyreállhat az egészséges állapot. A Biodinamikus Craniosacralis kezelés alatt a test természetes mozgásait követjük és figyeljük a különféle alakuló folyamatokat éber figyelemmel. A kezelő az ÉBER FIGYELMET, TISZTA SZÁNDÉKOT és KÖVETÉST alkalmazza minden esetben. Mivel nem manipuláljuk a gyógyulási folyamatot, hanem követjük a fellépő változást, a mozgást, a lazulást érzékelve és segítve történik a kezelés, így ez egy teljesen biztonságos módszer, amellyel újszülötteket és súlyos betegeket is kezelhetünk.

                                                                                                           

Néhány példa a hatékonyságára:                                                                       

Hat a központi idegrendszerre, így hatékonyabbá válik annak tápanyagfelvétele, ami miatt a testi funkciók is (hiszen az idegrendszer által vannak irányítva) hatékonyabbá válnak. -Az izmok ellazulása révén mozgásszervi panaszok javulhatnak, de ideg-becsípődéses tünetek is megszűnhetnek. -Beindul egy salaktalanítás, a nyirokkeringés élénkül -Mivel a kranioszakrális rendszer szoros kapcsolatban áll a vérkeringéssel is, ezért azt is szabályozza, így csökken az agy- és szívinfarktus veszélye. -Támogatja az autonóm idegrendszer egyensúlyát, így elősegíti a stressz és a külső ingerek feloldódását, feldolgozását. A terápia végével, ha szükséges a páciens egyénre szabott további gyakorlatokat kap, amelyek elősegítik a hatékonyabb gyógyulást. Kisbabák esetén már az első kezelés után jelentős változás állhat be: -nyugodtabbak lettek -jobban alszanak -jobban fókuszálnak egy dologra A kezelés általában 1 órás időtartamú és ruhában, halk zene mellett történik. A kezelt állapota és változásra való készsége határozza meg a kezelés alkalmainak szükségességét. Már 2-3 alkalom után jelentős változás érzékelhető, általában 6-10 kezelés alatt történik a teljes változás.


Eseménynaptár

  Hétfő: 08:00 - 19:00

  Kedd: 08:00 - 19:00

  Szerda: 08:00 - 19:00

  Csütörtök: 08:00 - 19:00

BUDAPEST III. ker. CSILLAGHEGY

SHIATSU / CRANIO TESTTERÁPIÁK 10.000 Ft / alkalom
RAINDROP AROMA / ILLÓOLAJOS MASSZÁZS :  12.000Ft / alkalom

Kapcsolat

BUDAPEST III. ker. CSILLAGHEGY
Tel: +36 70 421 3348
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kis F. Kornelia
shiatsu/cranio Therapist
ITC instructor

 

Fontos információk

FontosA képzések / workshopok regisztrációhoz kötöttek, amit e-mail-en igazolunk vissza!

FontosFontos! Telefonos egyeztetéssel bejelentkezés szükséges az összes terápiára, kezelésre!

Rólunk mondták

Minden alkalom hihetetlen hatással van rám. 4 gyerekes anyukaként fáradtan érkezem és nyugalommal, energiával feltöltődve távozom. A nyugalmat pedig a mindennapi gyereknevelésnél kiválóan hasznosítom. Kornélia rendkívül kedves, figyelmes, odaadó személyiség. Ajánlom nemcsak kismamáknak, anyukáknak hanem minden feltöltődni vágyó embernek.
Szabados Mónika