"adventus Domini” ADVENT első vasárnapja 2018. december 2.

A várakozás lelassulás-e valóban? Szentsége ellent mond a mozgásnak? Advent a figyelem ereje! Szentsége a jelenlét. A köveké végtelen csendjükben, de vágtázó lovak szenvedélye is szikrázó napsütésben, halhatatlan hívás és éber érintés. Odaadása a múltnak. Az esőcsepp, amely elárult téged, végtelen csendben megtette az utat. A földig. Útközben nem kérdezte merre jár, hogy alakul sorsa. Áhítat! Odaadni a múltnak, ami már nem jöhet tovább. Így válik meztelenné, aki belőlem tovatűnt…  Örökmécses! adventus Domini!    by Kornélia

 

A CRANIOSACRALIS BIODYNAMIKUS TERÁPIÁRÓL

A CRANIOSACRALIS BIODYNAMIKUS TERÁPIÁRÓL (equlibrium craniosacral biodynamic jegyzet)

A craniosacralis biodinamika történetében egy új paradigmára, egy merőben más szemléletre  volt szükség. A biodinamikus megközelítés az emberi rendszerrel kapcsolatban Dr.Sutherland és tanítványa Dr. Becker kutatásaiból, mély tapasztalataiból fakadt. Több ezer kezelés  után felismerték, hogy a mozgást és a nyugalmat létrehozó erők, annak a rendszernek az aspektusai, amivel együtt kell működniük. Ezeket a biodinamikus erőket, amelyekkel kapcsolatba kerültek, az Élet Lélegzetének nevezték el-„Breath of Life”-  ezek olyan természetes, élő, dinamikus erők, amelyek az embert folyamatosan alkotják, teremtik. A szervezet, maga a test, természeténél fogva nem mechanikus, hanem biodinamikus. A türelmes figyelem képessége a legalapvetőbb készség a Craniosacralis Biodinamikában.  Ebben a figyelemben észlelünk, befogadunk, tiszteletteljes, szándékmentes, nem megváltoztató, elfogadó , semleges és együttérző kezelői  jelenléttel.

Az Elsődleges Légzés egy rendezőelvként nyílvánul meg, amelyet potenciaként lehet érzékelni, amint a gerincvelői folyadékban manifesztálódik és átalakul. Az agyi-gerincvelői folyadékon (liquor)keresztül jut el a központból a perifériákra a dinamikus mozgás, majd tovább a folyadékokon át az idegrendszerbe, a nyálkahártyákba, a kötőszövetekbe, izmokba, csontrendszerbe, illetve a szervekbe. Minden struktúrát egyszerre áraszt el, hatja át az életerő, és az Élet Lélegzete, amelyre mozgással reagálnak a struktúrák.

A nyugalmi állapotokban a test önszabályozó erői aktiválódnak, a rendszer regenerálódik és megerősödik. Pihentető, nyugtató és frissítő hatással bír. A kliens megnövekedett vitalitást és energiát érezhet, ugyanakkor a belső nyugalma elmélyül.

Abban támogatom a testet, hogy felhasználja a saját egészségmintájának minden elérhető erőforrását.”  Rollin E. Becker

A nyugalmi állapotok fiziológiai előnyei:

-stressz, szorongás csökkenése

-immunrendszer erősítése, támogatása

-fokozza a mozgást szöveti és folyadékok színtjén

-csökkenti a lázat

-segít a várandósság idején

-helyrehozza a poszt-tramumás streszt, sokk állapotokat /pl .baleset, műtét stb. után  /

-jó hatással van a hiperaktivitásra

-izületi gyulladás, ödémás végtag esetén elősegíti a folyadékok áramlását

 

 BEJELENTKEZÉS: +36 70 4213348 - Kis F. Kornélia ICSB THERAPIST

 

 

 

 

 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

  Hétfő: 08:00 - 19:00

  Kedd: 08:00 - 19:00

  Szerda: 08:00 - 19:00

  Csütörtök: 08:00 - 19:00

BUDAPEST III. ker. CSILLAGHEGY

SHIATSU / CRANIO TESTTERÁPIÁK 10.000 Ft / alkalom
RAINDROP AROMA / ILLÓOLAJOS MASSZÁZS :  12.000Ft / alkalom

Kapcsolat

BUDAPEST, 1052 Régiposta utca 5.
Tel: +36 70 421 3348
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kis F. Kornelia
shiatsu/cranio Therapist
ITC instructor

 

Fontos információk

FontosA képzések / workshopok regisztrációhoz kötöttek, amit e-mail-en igazolunk vissza!

FontosFontos! Telefonos egyeztetéssel bejelentkezés szükséges az összes terápiára, kezelésre!

Rólunk mondták

Minden alkalom hihetetlen hatással van rám. 4 gyerekes anyukaként fáradtan érkezem és nyugalommal, energiával feltöltődve távozom. A nyugalmat pedig a mindennapi gyereknevelésnél kiválóan hasznosítom. Kornélia rendkívül kedves, figyelmes, odaadó személyiség. Ajánlom nemcsak kismamáknak, anyukáknak hanem minden feltöltődni vágyó embernek.
Szabados Mónika